Gå til innholdet
Allergisøk (0)
Thomas Borgan

Tilbake til hverdagen.

Grilstad har inngått et samarbeid med Thomas Johansen Borgan, Vi gleder oss!!

Hei alle sammen. 


Nå er vi tilbake i hverdagen igjen, etter å ha vært i konkurranse modus i 4 måneder. Dette føler vi er godt etter det vi opplevde på vår reise. Det blir litt unntakstilstand i en slik treningsperiode, så det er godt å komme tilbake i vanlige rutiner. Ikke minst bidra igjen i mitt firma Kontrast Catering.

For å begynne med produktet og opplevelsen vi hadde på konkurranse dagen, sitter vi i ettertid igjen med en god følelse. Vi er stolte over det vi leverte, og stolte over å representere Norge internasjonalt.
Vi håper folk føler det samme som oss. Det er alltid små ting man kan forandre på, sett sånn i ettertid, men i bunn og grunn er vi fornøyde. Resultatet er vi dessverre ikke fornøyde med. Hva det var som var utslagsgivende vet vi ikke, det blir bare spekulasjoner. 

Vi vil rette en stor takk og er utrolig stolte av vårt samarbeid med Grilstad, og det har bare så vidt begynt. Nå er det min tur å bidra, så det blir spennende å se hva vi skal finne på av gøye ting sammen. Uten dere har denne reisen ikke vært mulig. 

I tillegg må vi rette en stor takk til alle som har fulgt vår reise, det har vært inspirerende og motiverende for oss å følt støtten fra alle sammen.


ALLE SAMMEN TUSEN TAKK!

PS! Jeg legger ved bildet av vår hovedrett som vi serverte i finalen, der vi blant annet trente med kalv av fantastisk kvalitet, levert av Grilstad.

 

Meny av Thomas

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><En liten oppdatering fra Hellas     (27.09.16)

Nå er det 2 dager siden vi konkurrerte, og i kveld får vi dommen. Følelsen vi sitter med etter konkurransen er god. Alt satt som vi ønsket, men det er ikke dermed sagt at dommerne er enige i det. Tilbakemeldingene var strenge og det skal de være. Det er jobben deres å finne feil, og de er veldig gode til å ikke gi noen forhåpninger. 

Vi har ikke anelse på hvordan dette ender, men som sagt er vi fornøyde med vårt arbeide. Og er det andre land som har levert bedre, er det en ærlig sak.

Vi høres når resultater foreligger!

Thomas J Borgan
 


<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>


Her kommer siste reisebrevet fra Team Borgan. (23.09.2016)

 

 

Hei alle sammen.

 

Da er jeg og min assistent Martin Hovdal på plass i Thessaloniki. All ære til de fantastiske sjåførene, Kristoffer Eggan og Fabrizio Bianchi dos Santos, som kommer i løpet av fredagen etter å ha kjørt i 4 dager. Nå handler det bare om å samle krefter og overskudd, frem til konkurransen på søndag, og gjøre de siste små forberedelsene som skal til.

 

Vi føler oss topp motiverte og har trua. De siste gjennomkjøringene vi hadde, satt ting veldig bra, så det blir spennende om vi klarer å få det ut i konkurransen når litt mere står på spill. Men vi føler oss sterke i hodet, og er klare for alle utfordringer som eventuelt skulle dukke opp. Vi har følt på en fantastisk støtte gjennom de som heier på oss hjemmefra, og de som skal nedover for å heie på oss. Dere skal vite at det styrker oss, og får oss til å yte det lille ekstra!

 

Vi høres etter konkurransen.

 

Thomas
><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><Reisebrev 2  (07.09.16)

Nå nærmer det seg…..

 

Akkurat nå er det 2,5 uke til vi står midt i konkurransen i Thessaloniki Hellas.

Progresjonen er stigende for hver økt vi kjører, nå handler det om å utnytte hver dag og time til å finslipe detaljer. Menyen er satt, og det finpusses kun på små justeringer i smaks balansen og teksturene på hver rett.

Vi føler for hver dag det nærmer seg, at det bygger seg opp en positiv energi, som vi bruker til  motivasjon og tro på det vi driver med.

 

Team Borgan med støttespillere har stor tro på det produktet vi skal levere, og vi gleder oss til å vise frem det vi har brukt mange, mange hundre timer på å komme frem til.

Om det er bra nok for vår målsetning, det vet vi om 20 dager.

 

side_1_forside_&_poster_skisse Thomas Borgan

 

Vi høres noen dager før konkurransen, når vi er ankommet Hellas.

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Reisebrev 1  (08.08.16)


Hei!

 

Her kommer en liten oppdatering fra Team Borgan.

Vi er godt i gang med arbeidet mot konkurransen. Nå om dagen går det utelukkende i testing av hovedråvarer, garnityrer og smakskombinasjoner. Ingenting skal være uprøvd i denne fasen.

 

IMG_6151-2 (002)

 

 

 

Tenkte det kunne være fint å få presentere første del av Teamet som skal være med til Global Chef i September. Vi som er på kjøkkenet, pr i dag, er min assistent for konkurransen, Martin Hovdal, 24 år fra Malvik. Han har en vanvittig god bakgrunn som kokk i Trondheim og Oslo, og er å regne med som fremtiden i restaurantbransjen i Trondheim. Akkurat nå er han en av driverne på Røst på Trøndelag Teater, et topp sted som alle bør sjekke ut. Jeg har også med meg Kristoffer Eggan, 20 år fra Fannrem. Dette er en nyfaglært kokk som nettopp er ferdig med læretiden sin hos Søstrene Karlsen i Trondheim. Han er et stort talent og virkelig en mann for fremtiden.


Vi høres!

Thomas

 

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

”En fantastisk samarbeidspartner”  (08.06.16)

 

 

Det er en glede å kunne kunngjøre at jeg og Grilstad har inngått et samarbeid i forbindelse med mitt store drøm som forhåpentligvis oppfylles til høsten.

 

Dette målet har vært et stort mål for meg i 2 år nå. For å begynne litt med historien. Jeg heter Thomas Johansen Borgan og driver Kontrast Catering, serveringen ved cafe Victoria og Victoria salen ved Ringve Museum, cafe Borgstua og Vertshuset Tavern ved Sverresborg museum. Jeg er opprinnelig fra Rørvik i Vikna. 15 års erfaring fra restauranter og spisesteder i Trondheim, Oslo, New York og Svalbard.  Tidligere meritter er årets sjømatkokk 2011, vinner av Norgesmesterskapet 2012 og vinner av Nordisk mesterskap 2013

Og tilslutt vinner av Global Chef Nord-Europa 2015 som leder meg til høstens store mål. Finalen i Global Chef 25 september i Hellas der jeg møter 20 andre regions vinnere i kampen om å bli verdensmester.  I denne forbindelsen trenger jeg kreative, samarbeidsvillige partnere som står for de samme verdiene som meg. Kvalitet, innovasjon og ambisjoner om å bidra med kvalitet og ekte mat. I Grilstad har jeg funnet en slik samarbeidspartner som jeg stolt vil jobbe med fram mot konkurransen og i framtiden der vi sammen kan utveksle kunnskap og drive hverandre framover i konkurranse med hverandre.

 

Jeg vil med jevne mellom komme med reisebrev i forberedelsen, samarbeidet og utviklingen vi skal gjøre sammen.

 

Vi høres!

Thomas

Thomas Borgan