Gå til innholdet

Historie

Grilstad AS markedsfører skikkelig mat, og er en av Norges største produsenter av kjøttprodukter. Vi er klar markedsleder på spekevarer i Norge gjennom merkevarene Grilstad, Stranda og Tind. Grilstad er også markedsleder på fryste hamburgere. I september 2016, ble Tind Spekevarer en del av Grilstad konsernet. Konsernet har i dag ca. 400 ansatte fordelt på tre foredlingsfabrikker i Norge og en i Sverige. Omsetningen i 2019 var 1,8 mrd. NOK. Grilstad er stolt sponsor av norsk langrennsløper på det norske landslaget Emil Iversen, og Ranheim IL Fotball Topp.

Grilstad leverer kjøttvarer både til dagligvaremarkedet og til storkjøkken i hele Norge. 

Konsernet har aktivitet i hele verdikjeden med slakting, nedskjæring og foredling av kjøtt.

Merkevarer under merkene Grilstad og Stranda utgjør den største delen av omsetningen.

Det er ca. 400 ansatte i konsernet. Fabrikk anleggene ligger i Trondheim, på Stranda og i Brumunddal.  Grilstad har også en fabrikk i Østersund i Sverige. Her produseres spekevarer som distribueres gjennom de fleste dagligvarebutikkene i Sverige.

Grilstad er eid av Jenssen Holding as (61,63 %), Reiten & Co-fondet NCP II (33,37 %) og Reinkind as (5,0 %).

Godt håndtverk
Grilstad AS startet som spekepølsefabrikk i Trondheim i 1957. Grilstad ble ganske tidlig en landsdekkende aktør, mye takket være produktene vi kaller de tre store: Jubelsalami, Gullsalami og Trønderfår.