Gå til innholdet
stranda-pinnekjtt-118-copy

Årets Pinnekjøtt fra STRANDA

Pinnekjøtt fra STRANDA får du i tre smakfulle varianter. Det er tradisjonelt pinnekjøtt med lange pinner, og de andre to variantene er Pinnekjøtt av Lammesadel og Pinnebog som begge gir ekstra kjøttfulle stykker. Alle tre er urøkte og produsert av årets lam!

Årets pinnekjøtt fra STRANDA kommer i tre smakfulle varianter. Du får Tradisjonelt pinnekjøtt med lange pinner, som er urøkt. Dette er de fleste av oss mest kjent med, men i tillegg har kundene etterspurt mer kjøttfylte produkter. Resultatet er Pinnekjøtt av Lammesadel og Pinnebog.

Pinnekjøtt av Lammesadel er også urøkt og smaker likt som vanlig pinnekjøtt. Kjøttbitene i denne pakken er hentet ut av de mest kjøttfulle delene av lammesiden, som er kotelettene. Kjøttet av lammesadel inneholder mindre fett og er sortert for seg selv, og produksjonen for øvrig er lik det ordinære pinnekjøttet. 

Pinnebog har mindre med tradisjonelt pinnekjøtt å gjøre. Her brukes bogen av lammet, som også er produsert på samme måte som pinnekjøtt og er urøkt. Det smaker pinnekjøtt, men du får mer kjøtt og mindre fett på hver bit. Bogen er den delen av dyret som sitter under nakken/manken og over forbeina.  

Pinnekjøtt fra Stranda lages av årets lam og i en begrenset mengde hver høst. Det brukes kun kjøtt av kvalitetskontrollerte lam for å sikre den gode smaken. Pinnekjøttet er vellagret, dvs. det saltes, tørkes og modnes litt lengre enn standard pinnekjøtt.

Stranda ligger på Sunnmøre, et distrikt hvor beiteforholdene er de beste og pinnekjøttradisjonen går lenger tilbake enn noen kan huske. Tilbered Stranda Pinnekjøttet med kjærlighet, og vi lover deg et minneverdig måltid! 

Tilberedning av pinnekjøttet:

Beregn ca. 350g kjøtt pr. person. 

1. Legg kjøttet i kaldt vann i ca 24 timer. 
2. Slå bort vannet og legg kjøttet over i en stor kasserolle.
3. Kjøttet dampes på metallrist eller en "rist" av bjørkepinner (uten bark) i bunnnen av kjelen.
4. Ha i vann til det står oppunder risten.
5. Kok opp og juster varmen. 
6. La pinnekjøttet dampe eller trekke i ca. 2,5 time til kjøttet løsner fra beina.

PS! Pass på så det ikke koker tørt (evt. etterfyll med litt vann)

Tips!

Pinnekjøttet blir ekstra godt om det brunes 10 -15 minutter i stekeovnen. Legg kjøttet forsiktig over i en langpanne og sett den i stekeovnen på full varme. Følg nøye med så kjøttet ikke blir brent!

Server med grov pølse, kokte poteter og kålrotstappe. Litt fett fra kjelen hører også med.

Vel bekomme!