Fremgangsmåte
300 g strimlet svinekjøtt
2 ss olje
½ ts salt
¼ ts pepper
½ hode issalat
ca. 2 dl ruccolasalat
1 rødløk i tynne skiver
1 avokado i tynne båter
1 ts sitronsaft
½ dl pinjekjerner
Slik gjør du:
1. Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje.
Stek det i to omganger.
Dryss over salt og pepper.
2. Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bollesammen med løken. Avokado skjæres i båterog dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.
3. Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.
TIPS:
Bruk gjerne ferdigdressing.
Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.
Svinekjøtt - enten det er kokt
skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon - passer både til fuktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgode i salater.