Gå til innholdet

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

  • 2
  • Under 30 min
  • Enkelt

Fremgangsmåte

300 g strimlet svinekjøtt 
2 ss olje
½ ts salt
¼ ts pepper

½ hode issalat
ca. 2 dl ruccolasalat
1 rødløk i tynne skiver
1 avokado i tynne båter
1 ts sitronsaft
½ dl pinjekjerner

Slik gjør du:
1. Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. 
Stek det i to omganger. 
Dryss over salt og pepper.

2. Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bollesammen med løken. Avokado skjæres i båterog dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.

3. Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.

TIPS:
Bruk gjerne ferdigdressing. 
Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.

Svinekjøtt - enten det er kokt 
skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon - passer både til fuktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgode i salater.

Ingredienser

Grilstad produkt i oppskriften

EPD NR: 809277

SVINEKJØTT STRIMLET