Fremgangsmåte
Krydre og brun flankesteken og ha den i en gryte eller bakk med lokk, sammen med litt løk og rotgrønnsaker.
Ha på litt væske (vann, eplemost, øl, vin) så det dekker halvegs opp på kjøttet. Kok opp og sett på lokk.
Braseres i ovn på 160-180 grader til kjøttet så vidt kan dras fra hverandre.
Server flankesteken kald eller varm.
Tilbehør kan være bakte grønnsaker og pepperrotkrem.
Bakte grønnsaker
10 regnbuegulrøtter
1 sellerirot
4 små løk
Olje
Sitron
Urter
Salt og pepper
Skrubb gulrøttene og del de på langs. Skjær selleriroten i terninger. Del løken i to og brun de godt i snittflaten. Ha i grønnsakene i en ildfast form/bakk.Ha på litt olje, sitronsaft, urter, salt og pepper. Stek de i ovnen på 200 grader til de er møre.
Pepperrotkrem
3 dl seterrømme
1 ss revet pepperrot
salt og pepper
Sukker
Sitron
Pisk rømmen halvstiv sammen med pepperrot. Smak til med salt, pepper, sukker og sitron.