Fremgangsmåte
300 g Badsturøkt Lammelår,
evt. lammestek i tynne skiver
1 issalat
4 store tomater, i båter
2 rødløk i skiver
100 g steinfrie sorte oliven
100 g fetaost, i terninger
Vask salaten og riv den opp i
biter. Ha den over i en salatbolle og tilsett tomatbåter, løkringer, sorte oliven og fetaost.
Tzatsiki
1 beger youghurt naturell
½ slangeagurk
1 båt hvitløk
ca. ½ dl frisk hakket mynte
1-2 ts sukker
¼ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du:
1. Ha youghurt i et kaffefilter og la den renne av seg i ca. 10 minutter. Riv slangeagurken på et rivjern og dryss over salt. La den stå i ca. 15 minutter. Press ut vannet. Finhakk mynte og rør inn i youghurten sammen med agurk og presset hvitløk. Smak til med salt, pepper og sukker. La tzatsikien stå og trekke en stund før servering.
2. Server det badsturøkte lammekjøttet sammen med salaten, tzatsiki og brød.
3. Tzatsiki finnes i ferdige varianter eller som pulver hvor man tilsetter rømme eller youghurt.