Fremgangsmåte
500 g Renskåret Svinekjøtt
i strimler
2 ss smør
1 ts karri
2 løk i tynne båter
6 friske sjampinjong i skiver
1 ts salt
½ ts pepper
3 dl sjy eller vann + buljong
1 rød paprika i strimler
2 syrlige epler i båter eller terninger
2 biter syltet ingefær + litt av laken
2 ss tomatpurè
1 dl matfløte
Varm en stor stekepanne med høye kanter eller bruk en vid gryte. Ha i smøret og dryss over karri. La det surre litt før du tilsetter kjøttet. Brun kjøttet lett, tilsett løk og sjampinjong og fres det lett. Dryss over salt, pepper og sjy. Kok opp og tilsett paprika, eple, hakket ingefær, tomatpurè og fløte. La gryten småkoke i 5 minutter.
Smak til med lake fra den syltede ingefæren.
TILBEHØR:
Kokt ris
Banan i skiver
Agurk i skiver
Salte nøtter, grovhakket
Kokosmasse, ristet gyllen i tørr panne
Chutney eller syltet ingefær
Chow Chow serveres gjerne rett fra pannen og tilbehøret settes i skåler ved siden av.