Gå til innholdet

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

  • 4
  • 30-60 min
  • Krever litt

Fremgangsmåte

4 svinekoteletter
115 g smør
½ sitron
1 ss worcestershiresaus
1 ½ ts tabascosaus
1 finhakket hvitløkfedd
salt
malt svart pepper
grillet paprika ved servering

Denne oppskriften stammer fra familien Melhenny som produserer tabascosausen. De liker sterkt krydret mat. Forsiktige kokker kan prøve med litt mindre tabasco i begynnelsen, og heller ha i mer mot slutten.

Varm grillen. Legg kotelettene på grillbrettet, men sett dem ikke under grillen.
Smelt smøret i en panne. Dem må ikke være av aluminium. Press sitronen, hell saften i smøret og bring til kokepunktet.

Tilsett sausen og hvitløken og la det surre på svak varme i 5 minutter. Pass på at hvitløken ikke blir brun. Smak til.

Pensle kotelettene rikelig med saus, sett grillbrettet under grillen, og stek kotelettene i ca 5 minutter til de er gylne.

Snu kotelettene og pensle med mer saus. Grill dem i ytterligere 5 minutter, avhengig av tykkelsen. Du kan godt dryppe over litt av sausen ved servering. Serveres med grillet paprika og tomat.

Ingredienser

Grilstad produkt i oppskriften

EPD NR: 527994

SVIN KOTELETT