Gå til innholdet

OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER

  • 4
  • 30-60 min
  • Enkelt

Fremgangsmåte

Fargerikt og sunt tilbehør!

1. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så varier gjerne med egne favoritter. Du kan også dryppe 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Dette forsterker den naturlige sødmen i grønnsakene.

2. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær alle grønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver. Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.

3. Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen. 

Oppskrift og bilde er lånt fra Meny.no

Ingredienser

  • 2 stk pastinakk
  • 1 stk rødbet
  • 1 stk gulbete
  • 1 stk polkabete (choggiabete)
  • 1 stk gulrot
  • 4 stk jordskokk
  • 0,5 stk kålrot
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0,5 stk sitron, saften av
  • 3 ss olivenolje
  • noen kvister timian
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak