Gå til innholdet

Karbonader med urtepotetmos, sylta rødløk og aioli

  • 10
  • 30-60 min
  • Enkelt

Fremgangsmåte

  • Kok potetene møre og mos dem, tilsett smør, urter og fløte/melk. Smak til med salt og pepper.
  • Finsnitt rødløk og stek gyllent, tilsett rødvin og rødvinseddiken, sukker og honning. Kok til løken er mør.
  • Pisk eggeplommer luftig og tilsett finhakket hvitløk. Spe forsiktig med olje, blir den for tykk, ha i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
  • Stek karbonadene.
  • Ingredienser

    • 20 stk mangler navn
    • 2 kg potet
    • 300 g smør
    • 2 dl melk/fløte
    • persille og timian
    • 4 stk rødløk
    • 1 dl rødvin
    • 0,5 dl rødvinseddik
    • Litt sukker og honning
    • 3 stk eggeplommer
    • 4 dl olje
    • 2 stk hvitløksfedd