Gå til innholdet
Allergisøk (0)

Chateaubriand

Tilbake

Ingredienser

Allergivarsel gjelder kun Grilstad produkter

    Chateaubriand er biffer som skjæres ut fra midstykket på indrefileten. Denne delen av fileten kalles "hjertet" eller "kjernen". Chateaubriand brukes til litt "finere" biffer, noe som vi gjerne kan unne oss i jula. Biffene er møre og saftige, men krever rett tilberedning.

    En god regel er å ta frem kjøttet i god tid, slik at det blir romtemperert. Da er det lettere å få et saftig og godt resultat. Gjør gjerne tilbehøret ferdig på forhånd, det tar som regel lengre tid enn å steke biffene.

    God appetitt!

    4 biffer à ca 180 g 
    salt 
    pepper
    smør/margarin til steking

    Slik gjør du:

    1. Dryss over salt og pepper rett før steking. Bruk lite smør og la det bli nøttebrunt før biffene legges i.

    2. Stek biffene på sterk varme. Legg aldri for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften renner ut og biffene blir "kokt".

    3. Steketiden på biffen er avhengig av biffens tykkelse, og hvor rå du vil ha dem. Medium stekt biff stekes først 1 minutt på hver side over sterk varme, så etterstekes den i 2 minutter på hver side, over svak varme.

    Server Chateaubriand med en frisk grønn salat, rødvinsaus og hjemmelaget potetchips.

    RØDVINSAUS:
    6 porsjoner

    1 ss smør/margarin
    1 liten løk
    ½ liten gulrot
    1 liten båt hvitløk
    Govmalt pepper
    1 ss tomatpurè
    2 ss hvetemel
    3½ dl rødvin (alkoholfri vin går bra)
    3 dl kraft eller buljong
    1 ts salt
    ½ ts Timian
    2-3 ss smør

    1. Hakk løk, gulrot og hvitløk fint, og fres det i 1 ss smør uten at det tar farge. Tilsett pepper og la alt surre et par minutter.

    2. Rør inn tomatpurè, dryss på mel og spe med 3 dl vin og kraften.

    4. Sil sausen. Like før bruk varmes sausen og tilsettes resten av rødvinen.

    5. Rør til slutt inn 2 ss smør, så sausen blir blank.

    HJEMMELAGET POTETCHIPS:
    4 porsjoner

    8-10 poteter
    matolje
    salt

    1. Rens og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.

    2. Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskivene i, ikke ta for mange av gangen. Prøv deg frem for å finne ut hvor varm oljen bør være for at potetskivene skal få en pen bruning. Snu potetskivene slik at de blir brune på begge sider.

    3. Ta dem opp med en hullsleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.

    chateaubriand