Fremgangsmåte
Snitt chipotlepølsene forsiktig og stek de på middels varme til de er gylne i overflaten og gjennomvarme.
Server gjerne pølsene med meksikanskinspirert tilbehør som maiskrem, guacamole, maischips og bakte jalapenos.
Maiskrem
1 liten boks med mais (evt 2 maiskolber)
Ca 1 dl fløte
1 ss smør
Sil av vannet på maisen (eller skrap maisen av kolben) og ha det i en liten kjele med en skvett fløte, la det koke i ca 4 min. Ha i litt smør og kjør det til en purè, smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med evt mer fløte.
Guacamole
2 modne avokadoer
1 lime
1-2 ss olivenolje
½ løk
1-2 hvitløksfedd
½ grønn chili
Ca 1 ts spisskummen
2-3 ss hakket koriander
Salt, pepper
Mos avokado sammen med lime og olivenolje.
Finhakk løk, hvitløk og chili og ha det sammen med avokadoblandingen.
Rør inn krydder og smak til med salt og pepper.
La guacamolen stå i 30 min før servering.