Fremgangsmåte
4 biffer av flatbiff , à 200g
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
1 ss olje
2 paprika, farge etter smak og ønske
1 rød chilipepper
1 ss olivenolje
2 ss pinjekjerner
1 bukett brokkoli
500 g mandelpoteter
1 dl melk
4 ss smør
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
1 pose sjysaus
3 ss aiwar (paprika-purè)
-
1. Krydre biffene med salt og pepper, stek dem i panna på medium sterk varme i 3 minutter på hver side. La dem hvile et par minutter før servering.
2. Rens paprika og chili og skjær i strimler. Fres dem i panna med litt olje. Ha i pinjekjernene til slutt.
3. Rens brokkoli og skjær dem i fine buketter, som du koker i lettsaltet vann, ca 3 minutter.
4. Skrell og kok potetene i vann uten salt. Sil av kokevannet og mos potetene. Rør inn melk og smør, smak til med salt og pepper.
5. Kok opp sausen etter anvisning på pakken. Tilsett 2-3 ss aiwar og la det småkoke et par minutter.
Anrett pent på tallerken og server.